Logo-ThePopUpClassroom
Logo-ThePopUpClassroomMobile
E| Smart Symbols - Main Logo JPG

Smart Symbols registreert wat kleuters doen in de klas en verzamelt ook hun feedback. Alle verzamelde data wordt in duidelijke inzichten gevisualiseerd in het leerkrachten dashboard. Op basis van deze data kan de leerkracht bijsturen.

 

Smart Symbols in the Pop-Up Classroom

screen-pupil-editor

Aanpasbaar voor jouw specifieke klaswerking

Iconen en symbolen

In Smart Symbols vind je een ruime bibliotheek met symbolen voor zowel leerlingen als activiteiten. Liever je eigen symbolen? Creëer dan een bibliotheek voor jouw klas, of deel gezamenlijk een bibliotheek met je collega's.
De symbolen druk je bovendien ook makkelijk af vanuit het overzicht.

Groepering van leerlingen

Geef het symbool van de leerlingen bijkomend een kleur. Bvb. om de jongste kleuters sneller hun symbooltje te laten herkennen, of om klasdoorbrekend te werken.

 

Het Smart Symbols Keuzebord

Velcro en magneten zijn snel vergeten met ons digitaal keuzebord: een eenvoudige en leuke manier om je leerlingen zelfstandig te laten kiezen uit een aantal activiteiten. Je kan het keuzebord gebruiken op je digibord, maar ook op een tablet of smartphone.
En zelfs op meerdere toestellen tegelijk.

Flexibel

Snel en makkelijk een extra activiteit toevoegen, het aantal beschikbare plaatsen wijzigen, een activiteit onbeschikbaar maken voor bepaalde leerlingen, of het keuzebord even pauzeren. Het kan allemaal.

Automatische (tijds)registratie

De tijd die de leerlingen aan een activiteit besteden wordt automatisch geregistreerd. Op die manier kan je de leerlingen ook zelfstandig laten werken, en toch een goed overzicht behouden van hun tijdsbesteding.

Verzamel feedback

Hoe heeft de leerling de activiteit ervaren? We vragen het na afloop gewoon via een eenvoudig keuzescherm en gieten de resultaten in een handig overzicht. Zo kan je kort op de bal spelen bij situaties die misschien extra aandacht vragen.

 

screen-choiceboard
screen-agenda

Efficiënt plannen

Agenda

Leerkrachten moeten vooral kunnen lesgeven, maar een planning maken is vaak noodzakelijk. Daarom hebben we een agenda ontwikkeld op maat van kleuterleerkrachten waar je zo weinig mogelijk tijd moet aan spenderen. Zonder gedoe, snel en eenvoudig de lessen en activiteiten inplannen. Een korte omschrijving, een volledig lespan, of een les van vorig jaar overnemen. Kies wat in jouw situatie het best werkt.

Lesplannen

Steek de beschrijving van je les, samen met de doelen, bijlages en benodigdheden in een handig lesplan. Lesplannen kan je bovendien bundelen in je eigen bibliotheek en groeperen per thema, project of activiteit.

Smart Symbols borden klaarzetten

Lesblokken waar je het Smart Symbols Keuzebord of Reflectiebord wil inzetten? Geef dit aan in de agenda en de borden zullen automatisch klaarstaan op het moment dat je ze nodig hebt.

Het Smart Symbols Reflectiebord

Met ons reflectiebord kan je samen met de leerlingen terugblikken op de dag. Wat vonden ze leuk? Wat was moeilijk? Wie heeft zijn tijd netjes verdeeld?
Het bord ondersteunt het gesprek met een overzichtelijke weergave van de activiteiten en de tijdsbesteding van de leerlingen.

 

screen-reflectionboard
screen-observation-nl

Observeer, registreer en evalueer

Digitale observaties

Een observatie vastleggen, al dan niet gekoppeld aan een specifieke activiteit, doe je in een handomdraai op je computer, tablet of smartphone. En omdat een beeld vaak meer zegt dan 1000 woorden, kan je ook foto's toevoegen aan je observaties.

Alles verbonden

Leerling, activiteit, doelen, observatie, evaluatie, en tijdstip, ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Zo krijg je pas een volledig beeld van een leerling doorheen de tijd.

De leerlingen helpen mee

Leerlingen kunnen zelf een foto nemen wanneer ze klaar zijn met hun werkje. Ze doen meteen ook extra hun best, en het stimuleert het werken met digitale middelen!

Overzicht van observaties

Alle observaties over een bepaalde periode, of van een bepaalde leerling vind je terug in een handig overzicht. Blader per leerling door de foto's om het oudercontact visueel te ondersteunen.

Inzichten die je nooit eerder had

Dankzij de automatische registratie via het digitaal keuzebord krijg je niet alleen een beter beeld op de tijdsbesteding van je leerlingen...

Sociale interactie
We brengen in beeld wie met wie samenspeelt. Zo kan je de sociale interactie in de klas opvolgen.

Populariteit van activiteiten Welke activiteiten worden het vaakst gekozen? Zijn er activiteiten die nauwelijks aan bod komen? Wat is de gemiddelde tijdsduur die leerlingen aan een activiteit besteden? Met Smart Symbols krijg je een antwoord op al deze vragen.

Inzichten per leerling
Door leerlingen zelfstandig te laten kiezen en hun tijdsbesteding te registeren komen we te weten of ze 'vlinderen', of ze bepaalde activiteiten ontwijken, of misschien te weinig van activiteit veranderen. Zo kan je gericht bijsturen. .

 

screen-insights