Logo-ThePopUpClassroom
Logo-ThePopUpClassroomMobile
HMC_TZW_email

HMC staat voor High Tech Mobility & Communication. De klant kan bij hen over heel Vlaanderen terecht voor hoogtechnologische mobiliteit, de beste oplossingen (op maat) voor communicatieapparatuur en aangepaste bedieningssystemen voor de woonomgeving. Deze oplossingen verbeteren de levenskwaliteit van iedereen die zich minder goed kan voortbewegen of verstaanbaar kan maken.

Het HMC-team bestaat uit zowel paramedische als technische deskundigen. Samen werken ze aan sterke service en kwaliteit toegespitst op de noden en mogelijkheden van de klant. Via de aanpassing van hoogtechnologische hulpmiddelen blijven ze continu werken aan de verbetering van de levenskwaliteit en het behouden of verhogen van de zelfstandigheid van de klant. Dankzij hun jarenlange ervaring, technologische kennis, maatwerk en totaaloplossingen, komen we tegemoet aan de meest individuele wensen en functionele beperkingen.
 

Ze bieden een totaaloplossing aan met hun communicatietoestellen, computeraanpassingen, omgevingsbediening en mobiliteitsoplossingen. In hun atelier worden de montagesystemen gecreëerd die de verbinding vormen tussen alles. Alles onder 1 dak, uniek in Vlaanderen.

HMC Goed in the Pop-Up Classroom

TD-SC2-SCF_FR-Terri-gray-825x675

Ontdek de SC Tablet

SC Tablet is een compact en duurzaam iPad-gebaseerd communicatietoestel voor mensen van alle leeftijden met communicatieproblemen. 

De Tobii Dynavox-technologie wordt gecombineerd met een iPad om een draagbaar communicatietoestel te creëren. Zowel de SC Tablet als de SC Tablet Mini worden geleverd met krachtige, naar buiten gerichte luidsprekers en een selectie optionele vingerroosters. Dankzij de meegeleverde communicatiesoftware TD snap en TD Talk kan je via symbool- of tekstcommunicatie opnieuw vlot communiceren met je omgeving. 

Het toestel heeft een passende, beschermende siliconen hoes die bestand is tegen vallen, compleet met versterkte hoeken en een ingebouwde handvat en statiefje. Het is verkrijgbaar in twee maten: SC Tablet en SC Tablet Mini, geleverd met een 10.2” iPad of de iPad mini 6.

De grotere versie SC Tablet heeft bovendien de mogelijkheid om het eenvoudig te monteren op de rolwagen en heeft twee ingangen voor schakelaars om het ook in scanning te bedienen. De SC Tablet Mini is klein genoeg om discreet in een handtas te passen. 

Ontdek de TD Pilot

De TD Pilot is een ondersteunend communicatiehulpmiddel met oogbesturing op basis van een Ipad 12.9. Het is ontworpen om mensen met aandoeningen zoals ALS, dwarslaesie of hersenverlamming in staat te stellen te communiceren via hun vertrouwde iOS-omgeving en gebruik te maken van hun favoriete apps. 

De TD Pilot wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde communicatiesoftware TD Talk en TD Snap, die geschikt zijn voor zowel tekst- als symboolgebruikers. Je stem wordt luid geprojecteerd dankzij krachtige luidsprekers. Het toestel heeft ook een meeleesscherm aan de achterkant voor meer natuurlijke face-to-face gesprekken. 

Omwille van de iPadOS-toegankelijkheidsfuncties van Apple zijn taken zoals tikken of scrollen met de ogen mogelijk. Bovendien kan je hierdoor ook gebruik maken van alle inhoud die beschikbaar is op een iPad, inclusief sociale media, games, entertainment, educatieve apps en meer. 

Dankzij het montageplaatje op de achterkant van het toestel kan het gemakkelijk gemonteerd worden op de rolwagen zodat je het overal kan meenemen. 

TD-Pilot-Launch-Layne-Indoors1

Ontdek TD Snap

TD Snap is communicatiesoftware die mensen met een spraak- en taalbeperking in staat stelt  te communiceren dankzij de uitgebreide woordenschat. Het is opgebouwd uit pagina’s, gevuld met kern- en randwoordenschat, die naar elkaar doorspringen telkens als je op een vakje klikt. 

Je kan gebruik maken van voorgemaakte paginasets met symbolen en tekst, maar het kan ook gepersonaliseerd worden. Zo kan je de rastergrootte aanpassen, vakjes onzichtbaar maken of net toevoegen. De woordsoorten zijn per kleur en alfabetisch gerangschikt zodat je snel alles kan terugvinden en je motorische handeling consequent blijft. Bovendien heb je toegang tot vooraf geprogrammeerde onderwerpen en quickfires die je helpen om snel te kunnen communiceren. Het toetsenbord met woordvoorspelling kan helpen om de brug te maken naar geletterdheid. 

Deze software is te bedienen via aanraking, oogbesturing en scanning en is terug te vinden op alle Tobii Dynavox communicatietoestellen.

Ontdek de TD Talk

TD Talk is een eenvoudige communicatie app voor geletterde kinderen, jongeren en volwassenen die moeilijk of niet kunnen spreken. Je kan kiezen uit een grote selectie talen en stemmen om jezelf zo natuurlijk mogelijk uit te drukken door boodschappen samen te stellen aan de hand van het toetsenbord met woord- en zinsvoorspelling. Neem actiever deel aan gesprekken met de snelle, voorspellende zinsconstructie en het eenvoudig bewerken van de zin. 

Deze communicatiesoftware kan je standaard terugvinden op de TD pilot, TD I-serie en SC Tablet, het is dus zowel te gebruiken met oogsturing als aanraking. 

TD_Pilot_Front_L_angle_TD_Talk_825x675_DUT

Contact HMC Goed

Vragen over hun aanbod en dienstverlening

 

09 380 19 72

hmc@goed.be

www.goed.be/hmc